Si tens la pressió arterial alta, és possible que et preguntis com baixar-la de forma fàcil. Sabies que l’estil de vida compleix una funció vital en el tractament de la pressió arterial alta? A més, controlar la pressió arterial amb un estil de vida saludable pot evitar, endarrerir o reduir la necessitat de prendre medicaments.

Aquests són els 10 canvis en l’estil de vida per disminuir la pressió arterial i mantenir-la baixa:

1. Redueix l’excés de pes:

Baixar de pes és un dels canvis en l’estil de vida més eficaços per controlar la pressió arterial.

2. Fes exercici regularment:

L’activitat física regular redueix la pressió arterial alta. Procura fer almenys 30 minuts d’activitat física moderada cada dia i per portar la teva pressió arterial a nivells més segurs.

Entre els exercicis aeròbics que poden reduir la pressió arterial s’hi inclouen: caminar, córrer, anar en bicicleta, nedar o ballar. Una altra opció és entrenar per intervals d’alta intensitat. En aquest tipus d’entrenament s’alternen períodes breus d’activitat intensa amb períodes d’activitat més lleugera. L’enfortiment muscular també pot ajudar a reduir la pressió arterial. Intenta incloure exercicis d’enfortiment muscular almenys dos dies a la setmana.

3. Porta una dieta saludable:

Una alimentació que contingui gran quantitat d’hidrats integrals, fruites, verdures i productes lactis amb baix contingut de greix, i nivells baixos de greixos saturats i colesterol pot disminuir la pressió arterial alta. Entre els plans d’alimentació que ajuden a controlar la pressió arterial hi ha la dieta DASH i la dieta mediterrània.

4. Redueix la sal (sodi) de la teva alimentació:

Fins i tot una petita reducció del sodi a l’alimentació pot millorar la salut cardíaca i reduir la pressió arterial alta.

Per reduir el sodi de la teva alimentació:

  • Llegeix les etiquetes dels aliments.
  • Consumeix menys quantitat d’aliments processats.
  • Fes servir herbes o espècies per donar més sabor als aliments.
  • Cuina el que menges per controlar la quantitat de sodi dels àpats.

5. Limita el consum d’alcohol:

Limitar el consum d’alcohol a menys d’una copa per dia per a les dones o dues copes per dia per als homes ajuda a reduir la pressió arterial.

6. Deixa de fumar:

Fumar augmenta la pressió arterial. Deixar de fumar ajuda a baixar la pressió arterial i també disminueix el risc de malaltia cardíaca i millora la salut general.

7. Descansa bé durant la nit:

Un somni de mala qualitat (dormir menys de sis hores per nit durant diverses setmanes) pot contribuir a augmentar la hipertensió. Els problemes com apnea del son, síndrome de cames inquietes, i insomni poden interrompre el son.

8. Redueix l’estrès:

L’estrès emocional a llarg termini (crònic) pot contribuir a una alta pressió arterial. Redueix-ne els efectes amb tècniques de reducció de l’estrès.

9. Controla’t la pressió arterial a casa i fes-te exàmens mèdics regulars:

El control a casa pot ajudar-te a mantenir a ratlla la pressió arterial. D’aquesta manera pots saber si els medicaments i els canvis en l’estil de vida que estàs implementant estan donant resultat.

10. Cerca suport:

Tenir amics i familiars que et donen suport és important per a una bona salut.

Vols mantenir el control de la teva pressió arterial? A la farmàcia oferim el servei de presa de tensió arterial. Vine i informa-te’n! 🙂