Farmacia Maribel Iglesias | Sant Fost de Campsentelles (Barcelona)


  Tel. : 93 570 03 20 | info@farmaciamaribeliglesias.com

Blog

Viu la vida de forma positiva seguint aquests consells!

La teva actitud és positiva? Una actitud mental positiva marca la diferència. Hi ha persones, que sense adonar-se’n, se centren sempre en les coses dolentes i això fa que sense voler s’autosabotegin. Una part de la felicitat s’aconsegueix satisfent les necessitats bàsiques, però una altra també molt important està relacionada amb la ment, la gestió de les emocions i la priorització dels pensaments positius.

Tenir una actitud positiva es pot aprendre, mitjançant tècniques i exercicis simples que et poden ajudar a aconseguir el que et proposis i a assolir els teus objectius. Així doncs, aquest nou any pots afegir a la teva llista de propòsits, aquells que millorin la teva salut psíquica, i per tant, la teva felicitat, com ara:

 • Augmentar el teu amor propi
 • Envoltar-te de persones positives
 • Centrar-te en allò que pots controlar
 • Identificar totes les coses bones que hi ha en el teu dia a dia
 • Orientar els teus pensaments a objectius concrets
 • Ser agraït
 • Compartir la teva generositat
 • Visualitzar l’èxit
 • Somriure

Les persones amb una mentalitat positiva sempre veuen el costat positiu fins i tot en les pitjors situacions. Sempre és possible trobar el costat bo de les coses, per més que el context en què vivim ens pugui sobrepassar. Així doncs, si vols tenir una actitud positiva, no deixis que t’atrapi la negativitat, treballa cada dia per aconseguir objectius clars i realistes i tria un entorn social que t’ajudi a ser millor persona.

A més a més, els beneficis d’una actitud positiva són moltíssims. Les persones positives tendeixen a tenir menors nivells d’estrès, ja que s’enfoquen més en la solució que en els problemes, tenen el sistema immune reforçat i menys risc de patir malalties cardiovasculars, una actitud millor davant d’ells mateixos (autoestima) i la vida, millors relacions interpersonals i benestar en general, que es tradueix en més felicitat.

Ara que saps tot allò que una actitud positiva pot aportar a la teva vida és moment de posar-la en pràctica. Aquest any no oblidis la teva salut emocional i sigues feliç!

“L’actitud és una petita cosa que marca una gran diferència” – W. Churchill

Read More

Viu un Nadal saludable: Aconsegueix-ho des de ja!

El Nadal ja és aquí! Arriben els regals, les reunions familiars, les festes, els sopars d’empresa… Aquesta és una època especial de l’any per retrobar-se en bona companyia i compartir moments d’alegria.

Però l’època Nadalenca també comporta alguns excessos, canvis de rutina, alteracions del son i del descans… i mantenir alguns hàbits saludables per Nadal esdevé de vegades una tasca difícil…

Ja sigui una reunió familiar, un dinar d’empresa, unes canyes amb els amics, la compra dels regals o la visita a un familiar… aquestes “obligacions” poden alterar la nostra rutina diària i provocar que la nostra salut se’n ressenti tant a nivell físic com mental o anímic.

Per evitar excessos durant aquestes festes i mantenir certs hàbits saludables, et recomanem:

 • Planifica i organitza les teves tasques nadalenques

El Nadal pot ser molt estressant i augmentar el nivell d’ansietat en certes ocasions. Per evitar aquesta tensió és important organitzar aquestes setmanes visualitzant les dates importants en un calendari.

Planificar i organitzar les tasques et donarà una visió real de les tasques a realitzar i evitaràs estar tot el dia pensant: “he de fer moltes coses…”

A l’hora de fer el calendari no oblidis dedicar temps per a tu, ja sigui per fer una mica d’esport, llegir un llibre, anar al cinema… qualsevol activitat centrada en tu t’ajudarà a desconnectar.

 • Redueix el consum d’alcohol

L’alcohol és molt perjudicial per a la salut, i en aquestes dates en què augmenta en nombre i freqüència les cites i reunions socials, la seva ingesta acostuma a augmentar.

Intenta no barrejar diferents tipus i graduacions de begudes espirituoses, ja que els efectes de l’alcohol a l’organisme es potencien i poden arribar a ser molt perjudicials, i sempre que puguis, opta per opcions sense alcohol.

 • Tria productes frescos i variats pels teus dinars i sopars

Els grans àpats i sopars nadalencs són l’eix principal d’aquestes festes, ja que tot gira al voltant de la taula. Com deixar passar l’oportunitat de tastar les postres del pare o la mare, l’avi o l’àvia? Sí, és complicat resistir-s’hi, però això et pot ajudar:

 1. Evita menjar en excés i en la mesura que sigui possible tria plats amb aliments frescos, menys elaborats i no acompanya les carns o peixos amb una bona dosi de verdures o hortalisses.
 1. Vigila amb els dolços: cal gaudir d’aquests aliments, és clar, però tenint en compte el seu efecte sobre el nostre cos (augment de pes, pics d’insulina…). Com sempre, recorda que en la mesura hi ha la virtut per a la teva salut.
 • Pren medicaments només quan siguin imprescindibles

Els excessos nadalencs poden provocar certs estats de malestar físic o psíquic que per desgràcia se solen combatre amb l’automedicació, que més d’una vegada empitjora la situació més que millorar-la. Abans d’automedicar-te, consulta’ns! Nosaltres podem recomanar-te un principi actiu o un altre, depenent del que realment necessitis.

 • Les dietes miracle i l’exercici intens postnadal no funcionen

El nou any comporta nous compromisos amb un mateix: apuntar-se al gimnàs, aprimar-se, deixar de fumar etc. Tot això encaminat, per regla general, a eliminar els quilets de més que s’han guanyat durant Nadal.

Aquests objectius saludables s’han de fer amb moderació. L’exercici físic moderat comporta múltiples beneficis per a l’organisme i l’estat anímic. Igualment, portar una dieta adequada i saludable porta avantatges en la qualitat de vida. Perquè aquests hàbits saludables repercuteixin de manera positiva cal mantenir-los durant un cert temps. Recorda que són la millor manera d’estar sa i ser més feliç!

Posa en pràctica aquests 5 consells i gaudeix d’un Nadal saludable! Nosaltres t’ajudem! 🙂

Read More

Mantenir la diabetis sota control és a les teves mans. Posa en pràctica aquestes recomanacions!

La diabetis és una malaltia crònica que implica la modificació de l’estil de vida que es porta: implementar una alimentació adequada, fer exercici físic i utilitzar els fàrmacs pertinents. Per dur a terme el tractament correctament és fonamental que les persones diabètiques aprenguin a assolir una bona qualitat de vida, evitant així possibles complicacions.

En aquest nou post al blog et presentem les millors recomanacions per mantenir un control òptim de la diabetis i perquè puguis gaudir del teu dia a dia amb normalitat!

 • Aprèn a conviure amb la diabetis: coneix a fons què és la diabetis, les principals cures i els canvis necessaris per a tenir-la sota control.
 • Canvia la teva alimentació: aquesta és una part fonamental del control de la diabetis i contribueix a endarrerir o evitar l’aparició de complicacions. L’alimentació de la persona amb diabetis és similar a la de qualsevol persona: s’han de repartir els aliments al llarg del dia, és a dir, fer entre 3 a 5 menjades segons les característiques personals evitant menjars amb una alta quantitat d’hidrats de carboni que siguin d’absorció ràpida, ja que eleven la glucosa de manera considerable.
 • Mantingues una bona hidratació: si pateixes diabetis tens més risc de deshidratació, ja que un nivell elevat de glucosa a la sang provoca que els ronyons intentin eliminar-la en forma d’orina. Els sucs naturals sense sucres afegits, els refrescos “light” o “zero” que contenen edulcorants en lloc de sucre, les begudes per a esportistes o les infusions et poden ajudar a aconseguir-ho!
 • Practica exercici de forma regular: aquest és un dels pilars fonamentals del tractament de la diabetis i en prevé les complicacions associades. L’exercici físic millora les xifres de tensió arterial, de colesterol i la funció cardiovascular.
 • Fes-te controls de glucosa freqüentment: l’anàlisi dels nivells de glucosa en sang permet conèixer les xifres de glucèmia en qualsevol moment i detectar possibles complicacions agudes, hipoglucèmies (baixades de glucosa) o hiperglucèmies (pujades de glucosa). Es recomana fer entre 5 i 6 controls al dia, abans de cada àpat i abans d’anar a dormir per disposar de la informació necessària i ajustar la pauta d’insulina o del tractament en general, si cal.
 • Actua ràpid davant d’una hipoglucèmia
 • Evita les complicacions de la diabetis: mantingues les xifres de glucosa a la sang en el nivell òptim abans i després dels menjars. Igualment, controla la pressió arterial i els nivells de colesterol.
 • No t’oblidis de les revisions oftalmològiques: són fonamentals especialment per prevenir, detectar i tractar amb èxit qualsevol tipus de complicació.
 • Tingues cura dels peus: amb la diabetis es poden presentar alteracions de la sensibilitat i la circulació dels peus. És important fer-ne una inspecció diària i comprovar l’absència de lesions, així com visitar amb regularitat el podòleg.
 • Tingues sempre present la medicació: és una de les parts més importants del tractament que juntament amb l’alimentació i l’exercici t’ajudaran a conviure amb la diabetis.

A la farmàcia som conscients del risc que suposa no dur a terme aquestes pràctiques, per això estem a la teva disposició sempre que ho necessitis i per qualsevol dubte que et pugui sorgir. Recorda, a més, que oferim el servei de medició de la glucosa en sang! T’esperem! 😉

Read More

Refredats: com evitar-los i protegir els altres?

Els primers signes d’un refredat generalment són mal de coll i moqueig, que acaben esdevenint tos i esternuts. La majoria de persones es recuperen dels constipats en uns 7 a 10 dies. Saps com reduir el risc de refredar-te? Si et rentes les mans amb freqüència, evites el contacte proper amb persones malaltes i no et toques la cara amb les mans sense rentar, evitaràs en gran mesura que el virus arribi a entrar al teu organisme.

La majoria de les persones es refreden a l’hivern i la primavera, però els refredats es poden contraure a qualsevol època de l’any. Els símptomes, tal com hem esmentat, generalment inclouen:

 • mal de coll
 • moqueig
 • tos
 • esternuts
 • mal de cap
 • dolors corporals

Com evitar-los?

 • Renta’t les mans amb aigua i sabó (un mínim de 20 segons) i fes que els nens petits facin el mateix. Si no tens aigua ni sabó a mà, fes servir un desinfectant de mans a base d’alcohol.
 • No et toquis els ulls, el nas o la boca si no t’has rentat les mans abans.
 • Allunya’t de les persones que estiguin malaltes.

Com protegir els altres?

Si estàs refredat, segueix els consells següents per ajudar a prevenir la transmissió a altres persones:

 • Queda’t a casa mentre estiguis malalt
 • Evita el contacte proper amb altres persones
 • Allunya’t dels altres abans de tossir o esternudar
 • Cobreix-te el nas i la boca amb un mocador d’un sol ús després de tossir o esternudar
 • Renta’t les mans després de tossir, esternudar o mocar-se el nas.
 • Desinfecta les superfícies i els objectes que es toquen amb freqüència, com les joguines i les manetes de les portes.

Què fer per millorar la simptomatologia?

El més important és descansar molt i beure líquids de forma abundant. A més, els medicaments de venda lliure et poden ajudar a alleujar els símptomes del constipat. És important que llegeixis sempre l’etiqueta dels medicaments abans d’utilitzar-los i consultis al farmacèutic/a si tens algun dubte.

Recorda que els antibiòtics no t’ajudaran a recuperar-te d’un refredat causat per virus respiratoris i a més, poden fer que tinguis més dificultat per lluitar contra infeccions bacterianes en el futur.

Quan acudir al metge?

Ves al metge si:

 • els símptomes et duren més de 10 dies
 • els símptomes són greus o inhabituals

També cal contactar amb el metge de capçalera si existeix un risc alt que el constipat causi complicacions greus (sobretot en adults de 65 anys o més, dones embarassades i persones amb certes afeccions com asma, diabetis i malaltia cardíaca).

Ara que ja saps tot el que necessites saber per prevenir refredats i evitar contagiar als altres, posa aquests consells en pràctica! I per estar ben preparat/da per aquesta temporada de fred que arriba… vine a la farmàcia i t’assessorarem! 😉

Read More

Vols recuperar la salut de la teva pell després de l’estiu? T’expliquem com!

Has tornat amb bon color però amb més taques o pigues? La teva pell ha patit cremades o s’ha bronzejat més del compte? És moment de posar-hi remei!

A causa dels efectes estivals com la calor, el contacte amb la sal de l’aigua del mar, el clor de les piscines i l’exposició solar, la pell mostra una tendència a comportar-se de manera reactiva, per la qual cosa pot provocar taques i altres tipus d’alteracions que poden afectar la seva pigmentació.

Què pots fer per solucionar-ho?

 • Un bon peeling: l’exfoliació és el primer pas per recuperar la pell que es tenia abans de l’estiu. Pots optar per diversos tipus de peeling: l’scrub, el píling químic o el que es fa a partir de paletes ultrasòniques.
 • Tractament per a les taques: la pigmentació deguda a l’excés de sol, és una de les coses que més condiciona l’aspecte del cutis, perquè sembla brut. Per posar-hi remei, utilitza productes específics per a taques a base de vitamina C, àcid retinoic i retinol. Recorda que cal anar amb compte en les altes concentracions d’aquests elements, per la qual cosa es recomana un control mèdic a l’hora d’aplicar segons quins productes.
 •  Crema reparadora de qualitat: opta per una hidratant reparadora amb funció barrera que inclogui a la seva fórmula no només ingredients humectants, sinó també emol·lients per segellar la hidratació que s’hi aplica.
 • Aparatologia: a les cabines d’estètica i les clíniques de medicina estètica es poden trobar un munt de tractaments diferents. Segons les necessitats de la teva pell, aquests són alguns dels més recomanats: radiofreqüència, dermapen, microneedling o miniinjeccions, mesoteràpia i làser.

Ara ja ho saps! Vine a la farmàcia i t’ajudarem a trobar el producte ideal per a tu per recuperar la teva pell i mantenir-la saludable tot l’any! T’esperem! 😉

Read More

Àcid hialurònic: el teu aliat per aconseguir una pell perfecta

Sabies que l’àcid hialurònic és un dels actius antiaging més coneguts i buscats en el món de la bellesa i la cosmètica? A continuació t’expliquem tot el que necessites saber sobre aquest superingredient i com introduir-lo a la teva rutina cosmètica!

Beneficis de l’àcid hialurònic

L’àcid hialurònic és un component present de forma natural a les nostres articulacions, cartílags i pell. Depenent de la zona on el trobem, compleix diferents funcions:

 •  A les articulacions ajuda a evitar que es produeixin friccions doloroses.
 •  Als cartílags funciona com a reconstituent.
 •  A la pell actua com a agent hidratant i de suport perquè es mantingui amb un aspecte jove.

Gràcies a la gran capacitat que té per atraure i retenir molècules d’aigua, l’àcid hialurònic és un component clau per al bon funcionament de la pell i dels teixits. Quan es va començar a aplicar com a ingredient en tractaments estètics es van poder comprovar les seves extraordinàries propietats antiaging.

Efectivitat de l’àcid hialurònic

A més d’hidratar en profunditat, l’àcid hialurònic ajuda a reparar la pell i a lluitar contra els signes visibles de l’envelliment, com ara les línies d’expressió i les arrugues. Aquest ingredient és perfecte per a qualsevol tipus de pell i és ideal per ajudar a prevenir l’envelliment.

Com utilitzar-lo?

Se sol utilitzar en moltes formulacions, però un dels productes cosmètics que més recomanem a la nostra farmàcia és el GEL HYALURONIC 40%. Formulat amb una alta concentració d’àcid hialurònic (de les més altes del mercat), hidrata intensament, tracta les arrugues des de l’interior i deixa la pell suau, sedosa i lluminosa a l’instant.

A més, com es tracta d’un gel, s’absorbeix ràpidament i és apta per a tot tipus de pells, fins i tot les més sensibles i també es pot utilitzar tot l’any, independentment de quina sigui la rutina cosmètica que se segueixi.

La seva acció antiedat ràpida fa que els efectes es puguin apreciar a l’instant. Et recomanem aplicar-lo matí i nit sobre el rostre i coll. En cas que tinguis la pell seca, pot servir-te de complement a la teva crema habitual, i si la teva pell és normal o mixta: només cal que l’apliquis i te n’oblidis!

T’agradaria hidratar la teva pell en profunditat i prevenir i tractar les arrugues i línies d’expressió? No t’ho pensis dues vegades! Vine a la farmàcia i emporta’t GEL HYALURONIC 40% de la nostra marca pròpia MI. T’encantarà!

Read More

 Cames cansades? Posa-hi remei!

Les cames cansades són una sensació força molesta que es veu afectada a causa de símptomes com: cansament, formigueig a les cames… A l’estiu, aquesta sensació s’agreuja, per això, des de la nostra farmàcia et recomanem:

 • No oblidis hidratar-te!

La hidratació és bàsica, però per evitar les cames cansades, no només caldrà que augmentis el consum d’aigua, també hauràs d’hidratar-te per fora, a base de cremes hidratants.

 • Eleva les cames!

Si després d’una jornada en què has estat llargs períodes de temps assegut o dret notes les cames cansades, una bona solució per alleujar les molèsties és estirar-te i elevar les cames. Amb aquest senzill gest afavoriràs la circulació de retorn de la sang de les extremitats inferiors al teu cor.

 • Controla l’excés de pes i mantingues una dieta equilibrada

Mantingues una dieta rica en fibra, baixa en sal i greixos saturats (mantega, carn vermella) i intenta beure entre 1.5-2L d’aigua al dia per afavorir la circulació sanguínia.

 • Vigila quina roba et poses

La roba també juga un paper important en la pesadesa i inflor de les cames. La roba molt ajustada dificulta el retorn venós de les cames al cor, per tant, tria roba ampla i evita pantalons estrets, faixes i cinturons. Si ho necessites, recorda que sempre pots utilitzar mitges de compressió. També és recomanable utilitzar un calçat còmode, i no abusar de les sabates de taló alt, ja que portar-les molt de temps produeix molèsties als peus i també en algunes zones de les cames com els bessons.

 • Fes esport

A més dels beneficis clàssics de l’esport a la salut, l’activitat física també aporta beneficis per evitar la inflor i el cansament de cames. Nedar o fer bicicleta sense resistència són exercicis que afavoreixen la circulació.

 • Fes-te massatges i banya’t amb aigua freda

Després de dutxar-te és recomanable mullar amb aigua freda les cames per disminuir-ne la sensació de pesadesa. Fer massatges a les cames és també una bona opció per alleujar el cansament i, igual que amb la dutxa, caldrà fer-los en sentit ascendent, començant pels peus i acabant a les cuixes.

 • No estiguis dret o assegut durant molt de temps seguit

En treballs que exigeixen estar drets durant llargs períodes de temps poden aparèixer problemes que desemboquin a la pesadesa i el cansament de cames, com és el cas d’inflor de cames i turmells o els problemes de circulació. Per evitar aquestes molèsties, alterna el pes del cos d’una cama a una altra o doblega una mica els genolls. Si per contra, passes moltes hores assegut, aixeca’t freqüentment i fes estiraments sempre que puguis.

Hi ha algun altre consell que posis en pràctica per alleujar el cansament a les cames? Explica’ns-el als comentaris! 🙂

Read More

Vols mantenir els mosquits allunyats aquest estiu? Segueix aquests consells!

Després de la seva diapausa hivernal (alenteixen al mínim el seu metabolisme), els mosquits reapareixen quan arriba la calor. Aquest estiu, amb les altes temperatures que s’estan registrant, encara n’hi ha més. Saps com mantenir-los allunyats i evitar les seves picades?

 • L’insecticida, elèctric o en esprai, és el mètode més utilitzat per espantar-los, així com els repel·lents, que també funcionen molt bé, sempre que no s’utilitzin perfums o colònies, no es deixin els llums encesos a la nit i es tanquin bé les bosses d’escombraries.
 • Instal·la mosquiteres: és una de les claus per impedir que entrin a casa. El seu efecte s’aconsegueix, neteja a part, assegurant que quedin ben instal·lades.
 • Elimina i protegeix els llocs que puguin convertir-se en focus de cria (petits tolls on s’hi acumula l’aigua de pluja o de reg, per exemple).
 • Evita les passejades quan es pon el sol, sobretot si et trobes prop de l’aigua.
 • Vesteix-te amb roba transpirable que cobreixi braços i cames, i porta calçat tancat.

Els mosquits es guien per mitjà de l’olor, la calor i el diòxid de carboni que emeten els humans i els animals en respirar.

Curiosament, sembla que hi ha un gen de l’ADN responsable que certs individus siguin més apetitosos pels insectes que altres. El mosquit femella és el responsable d’extreure la sang, que necessita per reproduir-se.

També cal tenir present que els mosquits acostumen a atacar de nit, des del capvespre fins que comença a clarejar, especialment en condicions meteorològiques càlides i humides.

Comptar amb un bon repel·lent és fonamental!

Encara no tens el repel·lent a mà per aquest estiu? A la farmàcia trobaràs tota la gamma Relec Antimosquits disponible per mantenir els insectes allunyats.

En condicions extremes, zones de risc de malalties de transmissió per mosquits, utilitza un producte de la màxima qualitat amb un 50% de DEET (Relec Extra Fort) i aplica-te’l dia i nit, sigui a zones d’exterior o interior. Si no viatges a una zona de risc, vine i t’assessorarem!

I recorda… El repel·lent contra insectes és més eficaç si s’aplica:

 • Seguint les instruccions de l’etiquetatge.
 • Aplicant-lo després de la crema solar i no al revés.

Et queda algun dubte? Consulta’ns i t’ajudarem! 😉

Read More

Com escollir el millor fotoprotector solar per a tu?

Identificar el tipus de fotoprotector solar que necessita la nostra pell no sempre és fàcil… Per això, al nostre nou post al blog et mostrem les claus per identificar el teu fototipus i triar l’SPF millor per a tu! Continua llegint!

El sol té múltiples efectes positius sobre la nostra salut: estimula la síntesi de la vitamina D, afavoreix la circulació sanguínia, augmenta la formació d’hemoglobina i actua com a coadjuvant en el tractament d’algunes dermatosis (com psoriasi i èczemes). A més, la seva influència sobre els neurotransmissors cerebrals responsables de l’estat anímic, provoca sensació de benestar. Tot i així, una fotoexposició excessiva i sense precaucions pot causar, a curt termini, eritemes i cremades, i a llarg termini, com que els efectes del sol són acumulatius: alteracions degeneratives del teixit connectiu de la dermis (envelliment de la pell) i malalties cutànies (està comprovada la seva implicació en l’aparició de carcinomes a la pell). A més, en certs processos patològics (malalties oculars, lupus eritematós, herpes simple, entre molts altres) els banys de sol estan totalment desaconsellats i cal no oblidar que hi ha nombrosos medicaments (d’administració tòpica i sistèmica) que poden produir reaccions fototòxiques o fotoal·lèrgiques.

La pell posseeix uns mecanismes naturals per protegir-se del sol, però sovint no són suficients i és imprescindible recórrer a la fotoprotecció artificial. Les substàncies fotoprotectores poden actuar reflectint les radiacions solars o absorbint-les. L’acció de la llum solar sobre la pell depèn del tipus de radiació, de la seva intensitat i del fototip cutani de la persona que la rep (es consideren 6 fototips diferents, en funció del grau de sensibilització de la pell i la capacitat per produir melanina). Els coneixes?

Tipus de fototips:

FototipTipus de pellReacció solar
1Molt clara. Ulls clars. Pèl-roig/ja.Es crema fàcilment. Mai es bronzeja.
2Pell clara. Ulls blaus/verds. Cabell ros.Es crema fàcilment. Mai es bronzeja.
3Pell clara. Ulls marrons/grisos. Cabell castany.Es crema de vegades. Mai es bronzeja.
4Pell mat. Ulls foscos. Cabell castany fosc.Quasi mai es crema. Bronzejat marró.
5Pell mat. Ulls foscos. Cabell castany molt fosc.Es crema excepcionalment. Bronzejat marró fosc.
6Pell negra. Cabell negre.Mai es crema. Pell negra.

Ja has identificat quin és el teu? A partir d’aquí et serà molt més fàcil escollir el SPF ideal per a la teva pell. D’altra banda, també és important conèixer amb quina textura et sents més còmode/a: crema (ideal per a pells seques), gel/oil free (per a pells greixoses) o emulsió o gel crema (per a pells sensibles), etc, així com:

 • Si estás embarassada: Necessitaràs una elevada protecció de la cara i l’escot durant tot l’estiu. Si no poden aparèixer taques i marques.
 • Tens la pell envellida o molt castigada pel sol: opta per un factor de protecció 50+.
 • La teva pell té tendència a cremar-se: sempre SPF 50+. Només en comptades ocasions, com per passejar per la ciutat o altres activitats que suposen una lleugera exposició, pots fer servir un SPF 30.
 • La teva pell no és sensible al sol: si la teva pell no es crema fàcilment, utilitza la protecció molt alta (SPF 50+) per a condicions extremes, és a dir, quan estiguis a alta muntanya… Dia a dia, la teva protecció ideal pot ser alta (SPF30) en cas d’anar a la platja i mitja (SPF20) en activitats quotidianes sense una exposició important.
 • La teva pell no es crema mai: si la teva pell resisteix bé als raigs UV i no es crema, una protecció mitjana (SPF20) serà suficient fins i tot als tròpics o en alta muntanya.

Ja tens clar quin SPF has d’utilitzar? Contacta amb nosaltres i t’ajudarem a escollir-lo! 😉

Read More

Protecció solar: tot el que necessites saber per protegir-te correctament del sol

És important protegir la nostra pell dels raigs solars durant tot l’any però ara que els dies són més llargs i que els raigs tenen més intensitat cal prestar-hi més atenció! Vols saber com protegir-la correctament? Pren nota!

La pell és l’òrgan més extens del cos humà i actua com a barrera protectora de l’organisme. I, encara que cada cop som més conscients de la importància d’utilitzar fotoprotecció com a mesura preventiva per evitar el càncer de pell, a la primavera, que gaudim de temperatures més agradables, cal vigilar els primers raigs de sol, ja que també són nocius per a la nostra pell, i poden arribar a provocar cremades, taques i envelliment prematur.

L’ús de protectors solars, a banda de fer-se servir per poder augmentar la durada de l’exposició solar, ha de tenir com a objectiu protegir la pell dels efectes nocius del sol. Segons l’OMS, el càncer de pell és el més freqüent en els éssers humans i la radiació solar (especialment la UV) és el principal factor de risc. Així que, tant si ens exposem de forma activa o passiva al sol, sempre és important portar un protector solar amb un alt índex de Factor de Protecció Solar (FPS).

L’elecció de l’FPS dependrà, d’una banda, del nostre tipus de pell i, de l’altra, del tipus de radiació i el seu índex.

Quin és el teu tipus de pell?

El fototip és un sistema de classificació cutània basat en la quantitat de melanina i la sensibilitat d’una persona a la llum solar. Segons aquesta classificació, hi ha 6 fototips de pell:

 • Tipus I: Persones amb pell blanca, rossos, pèl-rojos, amb ulls clars i moltes pigues. Presenten cremades importants després d’exposar-se al sol i no arriben a bronzejar-se mai.
 • Tipus II: Persones amb pèl ros o castany i ulls clars (blaus o verds). Acostumen a cremar-se amb facilitat i, encara que es poden arribar a bronzejar, els costa.
 • Tipus III: Tipus de pell corresponent a la raça caucàsica. Tenen ulls grisos, pèl castany i es poden bronzejar. És poc habitual que es cremin després de l’exposició solar.
 • Tipus IV: Morens de pell i amb ulls marrons o negres. Amb l’exposició solar poden patir cremades mínimes i es bronzegen amb facilitat.
 • Tipus V: Persones de pell i ulls foscos. Habitualment no es cremen i aconsegueixen un bronzejat ràpid i de color molt intens.
 • Tipus VI: Tipus de pell corresponent a les persones de raça negra. En alguna ocasió també es poden cremar.

Les persones que tenen la pell de tipus I i II estan més exposades a presentar lesions causades pel fotoenvelliment com ara arrugues i càncer de pell.

Quines radiacions solars poden afectar la nostra pell?

Hi ha diferents tipus de radiació ultraviolada a què estem exposats segons la longitud d’ona:

 • Raigs UVA: Travessen fàcilment l’atmosfera i són les responsables del bronzejat de la pell. Una sobreexposició dels raigs UVA és nociva per a la pell i, a llarg termini, afavoreix el foto envelliment i el desenvolupament del càncer de pell.
 • Raigs UVB: La longitud de l’ona és més curta, per la qual cosa tenen més dificultat per travessar l’atmosfera (però arriben amb més facilitat a la zona equatorial).
 • Raigs infrarojos: Són els responsables de la sensació de calor quan estem prenent el sol. A llarg termini són nocius per la pell, ja que penetren fins a les capes més profundes de l’epidermis.

Cal tenir present que la FPS ens proporciona sempre la informació respecte a l’UVB, però a l’hora d’escollir un fotoprotector és important comprovar també quin tipus de protecció ofereix davant d’altres tipus de radiacions, com ara l’UVA i l’infraroig A (IRA).

Com protegir-se del sol correctament?

Tot i que el sol ens aporta múltiples beneficis, cal seguir una sèrie de recomanacions per protegir la nostra pell dels raigs solars:

 • Utilitza protector solar sempre: Escull un fotoprotector amb un elevat índex de SPF i assegura’t que et protegeix contra els raigs UVA, UVB i IRA. I recorda: cal aplicar-lo correctament!
 • Al migdia, més protecció! Evita l’exposició solar a les franges horàries de més radiació, entre les 12h del migdia i les 16h de la tarda.
 • No oblidis les ulleres de sol: Escull unes ulleres solars que t’aportin protecció infraroja (IR) i ultraviolada (UV).
 • Cobreix el cap: Fes ús de gorres, barrets o altres accessoris que t’ajudin a protegir el cap dels raigs de sol.
 • Els nens són més vulnerables: Presta atenció especial a la protecció solar dels nens, ja que tenen la pell més fina i delicada.

Ja estàs preparat/da per la temporada que arriba? Si encara no tens clar quina FPS necessites, contacta amb nosaltres i t’ajudarem! 😉

Read More

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies