El cabell no és només un accessori; és una expressió de la nostra salut i benestar general. I encara que tots anhelem un cabell fort, bonic i que creixi bé, de vegades descuidem la manera de cuidar-lo com cal. En aquest artcile et revelem els secrets per a un cabell radiant i saludable, començant des de l’arrel.

1. Alimentació Equilibrada: La Base del Creixement Capil·lar

El que posem al nostre cos té un impacte directe en tota la nostra salut. Per suposat, també en la del nostre cabell! Una dieta equilibrada rica en proteïnes, vitamines i minerals és essencial per mantenir un cabell fort i promoure un creixement saludable. Quins aliments ens ajudaran? Les fruites, verdures, proteïnes magres, i àcids grassos omega-3 nodriran el teu cabell des de dins.

2. Cura del cuir cabellut

Un cuir cabellut saludable és fonamental per a un cabell vibrant. Utilitza xampús suaus i adequats per al teu tipus de cabell per netejar-lo  sense eliminar els seus olis naturals. Els tractaments especials per al cuir cabellut, com a exfoliants o tònics, també són ideals per a per mantenir-lo net i equilibrat.

3. Hidratació: la clau per a un cabell suau i brillant

El cabell deshidratat tendeix a tornar-se trencadís i opac. Assegura’t d’aportar-li la hidratació que necessita amb condicionadors i tractaments capil·lars nutritius. Opta per productes que continguin ingredients hidratants com l’oli de coco, la mantega de karité o l’àcid hialurònic per deixar el teu cabell suau, manejable i brillant.

4. Allunya’t d’allò que li fa mal! 

La calor, els químics i els elements ambientals poden causar estralls a la salut del nostre cabell. Protegeix-lo utilitzant eines tèrmiques (com els assecadors i les plances) amb moderació, i aplica’t sempre protectors de calor abans d’utilitzar-les. Contra els elements ambientals que li poden fer mal, no hi ha res millor que els barrets, les gorres o els mocadors per a protegir-lo del sol i el vent. 

5. Suplements per al cabell: Nutrients essencials per a la vitalitat capil·lar

A més d’una dieta equilibrada, hi ha suplements específics que poden donar suport a la salut del cabell des de dins. Alguns dels suplements més populars inclouen:

  • Biotina: També coneguda com a vitamina B7, és crucial per al creixement del cabell i les ungles i per a reduir la caiguda del cabell.
  • Col·lagen: El col·lagen és una proteïna estructural que proporciona força i elasticitat als cabells. Prendre suplements de col·lagen pot ajudar a millorar la salut general del cabell i mantenir-lo fort.
  • Àcids Grassos Omega-3: aquests àcids grassos, com l’oli de peix, són importants per a la salut del cuir cabellut i la hidratació dels cabells. La suplementació amb omega-3 pot ajudar a reduir la sequedat i millorar l’aparença dels cabells.

Preparat/ada per a, per fi, lluïr una melena espectacular? 

A la farmàcia tenim un ampli ventall de productes per a la cura capil·lar, de vàries marques i en diferents formats per a que puguis escollir el que millor s’adapti a les teves necessitats! Vine i consulta’ns!