La higiene íntima és important per mantenir la salut i prevenir infeccions a l’àrea genital i urinària. Tenir una bona higiene íntima ajuda a mantenir l’equilibri natural de la flora bacteriana en aquesta zona i evita el creixement excessiu de bacteris nocius. Aquí et compartim algunes raons per les quals és important mantenir una bona higiene íntima:

  • Prevenció d’infeccions: Una higiene adequada ajuda a prevenir infeccions com infeccions per fongs, infeccions bacterianes, infeccions del tracte urinari i malalties de transmissió sexual.
  • Manteniment de l’equilibri del pH: L’àrea genital té un pH lleugerament àcid que ajuda a protegir les parts íntimes contra les infeccions. Una bona higiene íntima ajuda a mantenir aquest equilibri i evita alteracions que puguin afavorir el creixement de bacteris o fongs no desitjats.
  • Prevenció d’olors desagradables: Una higiene adequada ajuda a mantenir una olor fresca i agradable a l’àrea genital.
  • Benestar general: Mantenir una bona higiene íntima també contribueix al benestar general i a una sensació de neteja i comoditat.

Posa en pràctica els següents consells per dur a terme una bona higiene aquest estiu!

  • Neteja diària: Renta l’àrea genital externa almenys una vegada al dia amb aigua tèbia i un sabó suau i sense fragància. Evita l’ús de sabons perfumats o productes irritants que puguin alterar l’equilibri del pH.
  • Neteja adequada després d’anar al bany: Assegura’t de netejar l’àrea genital endavant cap enrere després d’orinar o defecar per evitar que els bacteris del recte es propaguin cap a la uretra o la vagina.
  • Evita les dutxes vaginals: Les dutxes vaginals no són necessàries per a una higiene adequada i poden alterar l’equilibri natural de bacteris beneficiosos. El cos té la capacitat de mantenir-se net per ell mateix.
  • Roba interior neta: Utilitza roba interior de cotó i canvia-la regularment. El cotó permet una circulació d’aire millor i ajuda a mantenir l’àrea seca.
  • Evita la roba ajustada: L’ús de roba ajustada i peces sintètiques pot crear un ambient propici per a la humitat i el creixement bacterià. Opta per roba transpirable.
  • Precaucions durant el cicle menstrual: Durant la menstruació, canvia els tampons, compreses o copes menstruals amb regularitat per evitar la proliferació de bacteris. Renta’t les mans abans i després de canviar aquests productes.

Recorda que cada persona és diferent, per la qual cosa és important prestar atenció a les necessitats individuals i consultar amb un professional de la salut si tens alguna preocupació o experimentes símptomes inusuals a l’àrea genital. Nosaltres t’ajudem! Som-hi! 🙂